Breng je TEAM in kaart met DISC

,
DISC in kaart gebracht

Met het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel vergroot je de kennis van je gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor begrijp je gedrag beter, kun je de ander effectiever benaderen, ga je prettiger werken en kom je samen tot een beter resultaat. Je kunt je TEAM letterlijk op de kaart zetten en zien wie waar staat en wat zijn of haar voorkeuren zijn. Dat is wel zo handig als je met elkaar samenwerkt.

DISC in het kort:

Dominant
Direct en Taakgericht
Interactief
Direct en Mensgericht
Stabiel
Indirect en Mensgericht
Consciëntieus
Indirect en Taakgericht

Breng je TEAM in kaart met DISC

Breng je TEAM in kaart met DISC en je weet hoe de samenwerking zal verlopen. Wat gaat goed en wat verdient nog wat aandacht. Ieder teamlid maakt eerst een eigen Q4 DISC profiel. Alle profielen samen vormen een zogeheten DISC ‘team-grid’, bestaand uit 16 verschillende sub-stijlen (4 per hoofdstijl). Er ontstaat een duidelijk en visueel overzicht van het team waar je direct mee aan de slag kan. Het beeld zegt vaak meer dan duizend woorden.

Wat kun je er mee?

Teamleden kunnen direct met elkaar in DISCussie over wat hen beweegt, hoe zij het liefst aangesproken willen worden en waar men elkaar mee kan helpen. Samen-, werken-, groeien- en succesvoller worden staat dan niets meer in de weg.

DISC stijlen binnen het team

DISC geeft de communicatievoorkeuren weer van de individuele teamleden. De D-stijl (Rood) is vooral ontvankelijk voor de WAT vraag. De I-stijl (Geel) meer voor de WIE. De S-Stijl (Groen) wil vooral weten HOE? En de C-stijl (Blauw) wil vooral weten WAAROM? Met deze kennis kan je gelijk beter contact maken binnen het team.

Veel (sport en business) TEAMS gebruiken het team-grid dan ook zeer actief. Na onze teambuilding heeft een client het (grote) team-grid van de gehele organisatie opgehangen in de kantine, zodat deze voor iedereen duidelijk inzichtelijk is. Men is zich dus dagelijks bewust van de verschillende stijlen binnen het team. Dat is pas effectief!

Een gebalanceerd team bestaat uit alle DISC stijlen

Een team waar DISC stijlen missen, onder of oververtegenwoordigd zijn, is uit balans. Alle DISC stijlen zijn nodig wil het team optimaal functioneren. Zo zorgt de D-stijl voor daadkracht, besluitvaardigheid en richting. De I-stijl geeft enthousiasme, erkenning en is een kei in het beïnvloeden van anderen. De S-stijl geeft stabiliteit in het team en is het smeermiddel in de motor van het team. De C-stijl zorg voor de kritische noot en is goed in het bedenken en analyseren. Mist er een stijl van hapert de motor.

Meer weten?

Neem contact op

DISC teamgridDISC teamgrid-live