In welke volgorde stel jij jouw DISC team op

,
DISC volgorde

Toevallig heb je 4 lopers met 4 verschillende DISC stijlen tot je beschikking voor de finale  4x 100 meter. In welke volgorde stel jij jouw DISC team dan op? Benut ieders talenten voor een optimaal resultaat. Dit geldt op de atletiekbaan, maar zeer zeker ook in het bedrijfsleven. Bouw krachtige teams in sterke organisaties door de verschillende stijlen bij elkaar te brengen. In dit artikel gebruiken we de Estafetteloop als metafoor. De ideale opstelling:

C-stijl (Consciëntieus)

De C-stijl neemt de start. Een zeer technisch onderdeel. Het vergt veel training en voorbereiding tot in de kleinste details. Dit gedeelte moet perfect zijn, anders begint het team al direct met een achterstand en dat wil je niet.

I-stijl (Interactief)

De I-stijl loopt als tweede. Misschien een beetje het ‘losse kanon’, maar zeker enthousiast en de promoter van het team. Vooral als de C-stijl het stokje perfect overhandigd. De I-stijl moedigt aan van de start tot het eind en ver daarna 🙂

S-stijl (Stabiel)

De S-stijl is de stabiele factor en meest constante in het team. Brengt de rust. Voert uit wat er gedaan moet worden zonder verrassingen. Een echte teamplayer waar het team op kan bouwen.

D-stijl (Dominant)

De D-stijl is als laatste aan de beurt. Voor het eindschot en geeft werkelijk alles tot aan de finish. Wil en zal het gezette einddoel halen en het allerliefst winnend. Neemt het applaus in ontvangst, maar vangt ook de eerste klappen op als het toch ergens mis gegaan is.

Bron: Q4 Profiles

Meer weten over DISC?

Wil je meer weten over DISC en wat het mogelijk voor jouw organisatie kan betekenen.
Bel Patrick 06- 18 64 56 51 of neem contact op per mail. Zelf een GRATIS DISC profiel maken?

Check ook de andere artikelen op mijn site:

DISC expert
D-stijl Dominant en rood
I-stijl Interactief en geel
S-stijl Stabiel en groen
C-stijl Consciëntieus en blauw
DISC model
DISC profiel
DISC sport profiel
DISC teambuilding
Breng je team in kaart met DISC