Doen wat je leuk vindt, maakt gelukkig

Geluk

2016 is bijna voorbij. Hoe kijk jij erop terug? Heb je de dingen gedaan (acties ondernomen) waar je gelukkig van wordt of zijn ze op je lijstje blijven staan?

Voor alle mensen die de dingen hebben gedaan waar ze echt blij van zijn geworden, kan ik alleen maar zeggen: “Ga zo door en simuleer anderen om hetzelfde te doen. Het levert vooral positieve energie!”

Voor degene waarvan de leuke dingen op het lijstje zijn blijven staan wil ik uitnodigen om te onderzoeken waar dat aan ligt. Het kan natuurlijk allerlei redenen hebben. Durfde je het niet? Was het de tijd gewoon nog niet? Wat stond er in de weg? Op sommige dingen/situaties heb je geen invloed gehad, op andere wel. Focus op de dingen waar je WEL invloed op hebt.

Gooi het in 2017 eens over een andere boeg.

Stap 1 – Kies en visualiseer

Maak een lijst met dingen die je leuk en aantrekkelijk vindt om te gaan doen. Visualiseer ze. Kies er 1 ding uit die je het liefst wilt doen. Plak plaatjes, maak er een mooie poster van, schrijf er passende dingen bij. Hang het op een plek waar je vaak komt, zodat je er steeds aan herinnerd wordt en kunt dagdromen.

Stap 2 – Maak een plan

Maak een plan om het te kunnen realiseren.
Wat WIL ik?
Waarom WIL ik het?
– Met Wie WIL ik het?
Hoe WIL ik het gedaan hebben?
Zoek mensen om je heen die je kunnen helpen. Maak een tijdsplanning. Omschrijf wanneer je het wilt realiseren. Open indien nodig een rekening waarop je iedere maand geld stort om het mogelijk te kunnen maken.

Stap 3 – Neem actie

Het wordt pas werkelijkheid als je echt actie onderneemt. DOE het nu! Het grote voordeel is dat je er naar uitkijkt, je het heel graag wilt. Als je de eerste stappen gezet hebt begint de voorpret.

Stap 4 – Pas aan en VOLHOUDEN

Neem je acties zo nu en dan even onder de loep. Kloppen ze nog? Pas ze aan als je dat nodig vindt. Volhouden is de sleutel tot succes. Maak inzichtelijk hoe ver je al bent gekomen en vertel het je vrienden. Maak hen deelgenoot van je proces / droom.

Stap 5 – Realiseer

Doe het! Realiseer en GENIET er met volle teugen van. Het is je gegund 🙂

Ik wens je een gelukkig 2017
Patrick Blauw | theChampionCoach