Teambuilding met DISC

Disc the championcoach

Teambuilding met DISC heeft een interactief karakter doormiddel van actieve en speelse werkvormen om met elkaar in gesprek te raken, én om het team een spiegel voor te houden.

Resultaten zijn o.a.:

  • Meer zelfkennis en kennis over elkaar.
  • Inzicht in elkaars communicatie- en gedragsstijl, onbewuste drijfveren en elkaars sterke en zwakke punten.
  • Teamleden weten van elkaar hoe men met bepaalde situaties onder druk omgaat.
  • Ontdekken van gemeenschappelijke kwaliteiten en waarden.
  • Ontdekken wat wel en nog niet werkt in de samenwerking.
  • Meer begrip, vertrouwen en acceptatie.
  • Afspraken aanscherpen over hoe met elkaar om te gaan.
  • In actie komen m.b.t. te behalen resultaten.
  • Meer plezier en energie.

Tijdens deze teamtraining leer je hoe je eenvoudig kunt afstemmen op de behoeftes van jouw collega’s, hoe je daardoor nog effectiever kunt samenwerken en jouw gesprekspartners nog beter kunt bereiken (beraken).

DISC

DISC beschrijft menselijk gedrag en onderscheidt vier fundamentele temperamenten: Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. Ook al laten we alle vier temperamenten zien in ons gedrag, één temperament is het sterkst aanwezig (primair) in combinatie met een ander temperament (secundair). Deze combinatie bepaalt in grote mate ons gedrag.

Door gebruik te maken van DISC krijgen teamleden niet alleen inzicht in zichzelf, maar ook in andere teamleden. Wat is hun natuurlijke manier van doen? Hoe gaan ze om met bepaalde situaties onder druk? Wat is hun stijl van communiceren en wat zijn hun onbewuste drijfveren?

TEAMgrid

DISCgrid

 

Door de verschillende DISC profielen aan elkaar te koppelen ontstaat een beeld van het complete team. Welke kwaliteiten en talenten bezit het team en welke missen er?

EN hoe communiceert het team onderling?

 

 

Voor wie?

Teambuilding met DISC is geschikt voor ieder team, groot of klein, dat elkaar ‘nog’ beter wil leren kennen en de onderlinge samenwerking wil verbeteren.

Trainers

De teambuilding met DISC wordt gegeven door twee ervaren trainers. Patrick Schriel en Patrick Blauw. Beide gecertificeerd door Q4 Profiles. Elke training is maatwerk en wordt afgestemd op de behoefte van de klant. Of je nu een dagdeel of een tweedaagse training wilt. Alles is mogelijk.

Contact / meer informatie

Meer weten over TEAMBuildingmetDISC? Neem contact op met theChampionCoach
Check voor nog meer informatie TEAMbuildingmetdisc.nl

Reacties van deelnemers

“De dag heb ik als positief ervaren. Elk verbeterpunt onder de loep nemen, daar wordt je als team sterker van! Één ding weet ik nu zeker: begin met een PLAN VAN AANPAK” – SBRCURnet, teambuilding op het strand van Kijkduin (mei 2014)

“Wij hebben als team een hele leuke en leerzame dag gehad onder de bezielende en activerende leiding van Patrick en Patrick. We hebben ’s ochtends diverse activiteiten gedaan om even los te komen en elkaar beter te leren kennen. Vooral de opdracht met de ‘helium stick’ was hilarisch en goed voor de teamspirit. ’s Middags hebben we de persoonlijkheidsstijlen besproken, waarbij er veel ruimte was voor vragen en voorbeelden. Wat we vooral ook erg hebben gewaardeerd was het geven van feedback aan elkaar. We hebben met elkaar afgesproken om dat vaker te doen. Ook zullen we meer rekening met elkaars persoonlijkheidsstijlen gaan houden” – Gibbs, teambuilding in Rotterdam (juni 2014)