DISC en Coronacrisis

Coronacrisis

We zitten midden in de coronacrisis. Ik hoop dat het goed met je gaat! We kunnen de situatie niet veranderen, maar we kunnen wel stappen zetten om er samen het beste van te maken.

Minimaal 1,5 meter afstand houden is het devies. Hoe gaan de verschillende DISC stijlen met deze regel om? Help elkaar door te begrijpen hoe de verschillende stijlen hier onbewust mee omgaan.

D-Stijl

De D-stijl in ons moet zich nu bedenken; ik kan er niet meer van uitgaan dat anderen wel aan de kant gaan. Als je nu tegen iemand aanloopt of deze persoon tegen jou, dan kan het grote(re) gevolgen hebben. Met andere woorden, loop zelf ook met een boog om anderen heen.

I-Stijl

Van nature heeft de I-stijl in ons geen of in ieder geval een lage barrière om iemand aan te raken en om dichtbij te komen. Onbewust dus. Wat betekent dat het echt aangeleerd moet worden om afstand te bewaren. Een lastige opgave wat tijd in beslag neemt en die tijd is er nu niet. Attendeer de I-stijl er vriendelijk op als hij/zij te dichtbij komt.

S-Stijl

De S-stijl in ons zal het ook behoorlijk lastig vinden. Het is zo onvriendelijk om zo ver van elkaar af te communiceren. Vooral met mensen die dichtbij staan zoals familie ‘op leeftijd’ voelt dit heel naar! De instructies zijn duidelijk dus zit er niets anders op dan het correct uit te voeren.

C-Stijl

De C-stijl in ons is de stijl die de regels in acht neemt en uitvoert nadat is uitgezocht ‘waarom’ deze regel is bedacht. Houd er alsjeblieft rekening mee dat andere DISC Stijlen (onbewust) niet altijd zo accuraat zijn.

Bron: Q4 Profiles.

Aanbieding tijdens de coronacrisis

Check deze aanbieding die loopt zolang de crisis duurt.

Profiel maken of training volgen

Zelf een DISC profiel maken van Q4Profiles of een conference call training volgen?

Sportieve groet, Patrick

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie