TOP-Fit programma in de zorg

Effectieve communicatie

Begin maart 2015 zijn we samen met DOE-Fysiotherapie gestart met het TOP-Fit programma bij Cordaan, in het Zomerpark te Nieuw Vennep.

Het doel van ons TOP-FIT programma is ervoor te zorgen dat medewerk(st)ers ‚letterlijk en figuurlijk’ in beweging komen, waardoor zij fitter worden en met (nog) meer plezier naar hun werk gaan, doordat zij:Effectieve communicatie

  • Een betere conditie behouden
  • Gezondere keuzes maken
  • Assertief zijn, hun grenzen aangeven, zich open en kwetsbaar durven opstellen en beschikken over goede communicatie- en gesprekstechnieken;
  • Daarmee in staat zijn op een open en effectieve manier te communiceren en samenwerken met collega’s en bewoners;
  • Kritisch naar hun eigen functioneren kijken en dit telkens weer verder willen verbeteren (zelfmanagement).
  • Beter kunnen omgaan met werkdruk.

We hebben twee keuze mogelijkheden uitgewerkt. Te weten Goud & Zilver. De sleutelverschillen zitten in de intensiteit van het programma en investering. Voor beide programma’s geldt dat men 12 weken intensief begeleid wordt in de sportschool van DOE-Fysio, Voedingsadvies per week meekrijgt EN persoonlijke gesprekken met theChampionCoach op locatie heeft.

De resultaten mogen er wezen!
De deelnemers voelen zich fitter, hebben vet verruild voor spiermassa, hebben meer inzicht in hun eigen Persoonlijke Stijl (DISC) Analyse EN inzicht in de onderlinge verschillen van hun team, maken gezondere keuzes, pakken vaker de trap en doen bewuster boodschappen. Men is NIET aan het lijnen geslagen, maar heeft een gezondere leefstijl aangenomen. De werkdruk is (zoals overal in de Zorg) niet afgenomen, maar de manier waarop men er mee omgaat is duidelijk veranderd!

Meer weten over dit Top-Fit programma?