DE ideale werkplek voor DISC stijlen

Ideale werkplek voor DISC stijlen

Wat is nou DE ideale werkplek voor de DISC stijlen? We weten dat de Persoonlijke (DISC) Stijl alleen iets vertelt over ‘de Hoe’ we dingen doen. Er zijn vele andere ‘lagen’ die ieder persoon uniek maakt. Als we puur naar de DISC stijl kijken, kunnen we aangeven wat DE ideale werkomgeving is:

D-stijl

De stijl van de veelal hoge ambitie. Zoekt uitdagingen (staat bijvoorbeeld open voor incentives) en kansen, durft risico’s aan te gaan. Dit vraagt dan ook om een omgeving met een bepaalde vrijheid en de mogelijkheid zelf te sturen (Autonomie).

I-stijl

Interactie met mensen staat buiten kijf. Het liefst in een positieve en open werkomgeving waar ook ruimte is voor het sociale aspect. Wel moet er ‘voldoende vaart, groei en afwisseling’ inzitten anders kan een stijl als deze zich snel vervelen.

S-stijl

Stabiliteit, ‘Samen’werken, harmonie, ontspannen, collegialiteit, loyaliteit en teamspirit staan hoog in het vaandel van deze stijl. Zorg verder voor helder gedefinieerde instructies, taken en verantwoordelijkheden. Dit alles in een veilige en duurzame werkomgeving.

C-stijl

Een werkomgeving waarbij deze stijl zijn of haar (hoge) kwaliteitsnormen kan nastreven. Waar het leveren van kwaliteit (toegevoegde waarde) en nauwkeurigheid wordt beloont. Werkt het liefst aan de hand van logische en systematische procedures. Alleen is prima.
Content van Q4 Profiles

Meer weten over DISC stijlen het DISC model en de DISC profielen?

Check onder andere deze pagina’s:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie