DISC test

Maak kennis met de DISC test in 3 simpele stappen. Deze DISC test is een sterk vereenvoudigde versie van een officiële, en uitgebreidere, Nederlands DISC profiel / analyse. Op een snelle en eenvoudige manier krijgt je met deze test direct inzicht in de DISC-stijl (bewust gedrag) die het sterkst bij jou vertegenwoordigd is.

Wat is DISC?

Het DISC model bestaat uit de combinatie van vier temperamenten (Dominant, Interactief, Stabiel, en Consciëntieus) en brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. DISC vergroot de kennis van gedrag, helpt communicatie conflicten oplossen en vermijden, vergroot individuele effectiviteit binnen organisaties en stimuleert het benutten van talenten.

Toepassing DISC

DISC is zowel individueel als voor teams goed te gebruiken. Individueel krijg je meer inzicht in persoonlijke kwaliteiten, de voorkeuren en behoeftes achter gedrag en waar mensen mogelijk energie verliezen. Bij teams gaat het vooral over de optimale samenstelling en elkaar beter leren begrijpen waardoor je meer op dezelfde golflengte met elkaar kan communiceren. Hierdoor begrijp je elkaar veel beter!

Herken je DISC stijl in 3 stappen

Welke DISC stijl past het best bij jou? Volg hiervoor de 3 stappen zoals hieronder beschreven:

Stap 1

Stel vast of je meer INDIRECT of DIRECT bent:

INDIRECT VS DIRECT

Stap 2

Stel vast of je meer TAAK- of MENSgericht bent:

TAAK VS MENSgericht

Stap 3

Combineer de 2 uitkomsten:

DISC stijl

Eigenschappen DISC test

DISC test

Uitleg DISC test

Dit is natuurlijk erg kort door de bocht! Je bent veel meer dan alleen maar een kleur of een enkele DISC-stijl. DISC is veel complexer dan dat. Wil je meer verdieping en inzicht, dan raad ik je aan om een officieel DISC profiel te maken die ook nog veel accurater is dan deze eenvoudige DISC test.

Hierin wordt niet alleen jouw primaire stijl gemeten, maar ook de gezamenlijke combinatie van al jouw DISC-stijlen. Naast jouw bewuste voorkeuren in gedrag en communicatie, krijg je dan ook inzicht in je onbewuste voorkeuren en je zelfbeeld.

Q4 Profiles Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Ik maak graag gebruik van het DISC profiel van Q4 Profiles vanwege de duidelijke uitleg en geweldige kwaliteit. Het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel is een Nederlands gevalideerd instrument.

DISC trainingen

Als DISC Specialist geef en verzorg ik trainingen, workshops en lezingen aan teams die ‘nog’ beter willen samenwerken.

Meer weten?